Developer gezocht? Besteed vooral aandacht aan de projecten!

Developer gezocht? Besteed vooral aandacht aan de projecten!

Bent u op zoek naar een developer? Besteed dan vooral aandacht aan de projecten die de nieuwe developer gaat uitvoeren. Developers selecteren een nieuwe baan en dus de vacature vooral op basis van de projecten waar zij aan gaan werken.

De uitdaging om interessant werk te doen staat bovenaan het lijst van ontwikkelaars die uitkijken naar een nieuwe baan. Flexibiliteit in de nieuwe baan staat op nummer twee, blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Huxley.

Voor developer zijn uitdagende klussen topprioriteit

Voor 40 procent zijn uitdagende klussen topprioriteit. Bij 21 procent staat de mogelijkheid om zelf werkzaamheden in te delen, op nummer 1 van het wensenlijstje voor een nieuwe baan. Het salaris en een grote mate van zelfstandigheid blijken voor minder zoekende ontwikkelaars een rol te spelen. Elk van de criteria stond bij 12 procent van de ondervraagden op nummer 1. De resterende 15 procent van de deelnemers koos voor de optie ‘anders’, wat er volgens Huxley op neerkomt dat zij niet een van de aspecten maar meer een goede combinatie van projecteigenschappen, flexibiliteit, salaris en autonomie verkiezen. Ook noemen zij de werksfeer en een platte organisatie als belangrijke elementen.
Flexibiliteit nader bekeken

Huxley IT heeft nader onderzocht welke aspecten van flexibiliteit voor developers belangrijk zijn. Voor 43 procent is flexibiliteit in werktijden het belangrijkste aspect. Ook de mogelijkheid om zelf de werklocatie te bepalen scoort hoog, namelijk 22 procent. Andere belangrijke aspecten zijn: parttime werken (16 procent), vrijheid in vakantieplanning (9 procent), onkostenvergoeding (3 procent) of een combinatie hiervan (7 procent).

De recruiter raadt bedrijven die op zoek zijn naar talentvolle ontwikkelaars daarom aan in de vacaturetekst aandacht te besteden aan een omschrijving van de projecten waar sollicitanten voor worden gezocht.

Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT: “De uitkomsten van dit onderzoek laten zien dat een vacature zonder projecteigenschappen niet compleet is. Dat is tenslotte hét selectiecriterium van developers. Het is niet makkelijk om op te vallen in het grote vacatureaanbod. Ook anno 2016 is een vacaturetekst een belangrijk wervingsmiddel en soms zelfs het eerste contact tussen werkgever en werknemer. Het minste dat werkgevers kunnen doen, is inspelen op wat developers belangrijk vinden in hun keuze.”

Bent u ook op zoek naar een developer? Plaats nu uw vacaturetekst voor een developer op Banen in de ICT.